De module voor gerelateerde artikels die Joomla voorziet laat in haar eenvoudigheid niet veel souplesse toe. Vandaar dat extensies welkom zijn. We vergelijken hier enkele extensies, gratis en betalend.

De kalender van JEvents is zeer populair wellicht omdat de gratis versie reeds veel functionaliteiten voorziet. De vervelendste beperking bestaat uit het klein aantal kleurschema's. Dit artikel biedt hierop 2 oplossingen.

De update van 3.6 naar 3.7 gaf mij de vervelende foutmelding "Het laatste verzoek is geweigerd omdat het een ongeldig veiligheidsteken bevat. Vernieuw de pagina en probeer het opnieuw". Na 2 uur zoeken op internetfora en veelvuldig geprobeer vond ik eindelijk een werkwijze die slaagde. Om jou die zoektocht te besparen, hier kort & duidelijk een oplossing.

Google Analytics Dashboard van deconf.com is een eenvoudige en gratis extensie om snel de meest belangrijke gegevens van G.A. in je Joomla-backend te zien. Er zijn weinig configuratie-mogelijkheden om het naar je smaak aan te passen, maar het is een aanvaardbaar compromis vanwege de zero-kost.

In de JUG-Meeting van oktober 2016 gaf René Kreijveld toelichting hoe je jouw Joomla-site kunt optimaliseren qua performantie. Hij besprak ook zijn checklist om niets te vergeten bij een go-live van een Joomla!-site.

In de Jug-meeting van 17/09/2016 presenteerden wij de nieuwigheden in Joomla! 3.6. Deze sessie, waaraan meerdere meegewerkt hebben, werd erg gesmaakt door de aanwezigen. In dit artikel vind je het meeste terug en hopelijk is het even duidelijk als tijdens de bijeenkomst.

Niet alle site providers bieden een optimale beveiliging of deze vallen buiten het budget van de site-eigenaar. Met aeSecure kan je op een eenvoudige manier je sites een extra bescherming geven mits ze draaien op een Apache server.

Het menu in Joomla! Administrator console kan je standaard niet aanpassen aan jouw persoonlijke smaak. Toch kunnen we daar extra linken ter beschikking stellen van de gebruikers.
Het principe is eigenlijk eenvoudig maar je moet er maar op komen.

In dit artikel vertellen we hoe je voor te bereiden op hackers, hoe je aanvallen kunt tegengaan en hoe je een gehackte site terug gezond kan krijgen. Dit artikel is wellicht het meest volledige en praktische in het Nederlandstalig taalgebied.

Op de JUG-bijeenkomst van 20/02/2016 heeft Jurgen Gaeremyn een boeiende voorstelling gedaan hoe men JCE kan aanpassen aan de gebruikers (en de devices). Welke onderwerpen hierbij zijn behandeld kan je zien op zijn blog terwijl in dit artikel bijkomende nota's en belangrijke opmerkingen te lezen zijn.

Wat doet het

Het opslagen van foto's in Flickr heeft het voordeel dat deze cloud oplossing gratis is en wel tot 1 Terabyte ! Er bestaan voor Joomla enkele gratis extensies die foto's van Flickr op je site kunnen tonen, maar de betaalde extensie Flickr Suite laat wel veel mogelijkheden toe.

De bijeenkomst van 20/03/2016 handelde over Joomla!-site beveiligen tegen hackers en daarbij stelde Caroline de extensie RSFirewall voor. Dit artikel toont enkele screenshots zodat je een beter idee hebt wat deze extensie behandelt.

Door het gebruik van verschillende stijlen, gebaseerd op dezelfde template, kan je één of meerdere pagina's anders opmaken.

Indien je gebruikers de HTML-tag <i> wensen te gebruiken voor de weergave van icoontjes is het noodzakelijk om in de configuratie van de JCE-editor een aantal instellingen te controleren.

Een PowerPoint-presentatie kan je online zetten via Slideshare. Iedere presentatie heeft er zijn embed-code.  Wil je de presentatie tonen op jouw website kan je deze iframe-tag kopiëren en plakken in de codeview van je teksteditor. Klinkt gemakkelijk maar het kan nog wel eens misgaan omdat er op verschillende niveaus een beveiliging is tegen het insluiten van code.